• Giovanna Gomersbach

De Boek Lancering...

Bijgewerkt op: 30 okt 2020

We waren met ongeveer 55 mensen, het programma was rijk gevuld dankzij mede waterambassadeurs, er waren waterrijke hapjes en dranken, de locatie was ideaal en de sfeer was heel warm en geanimeerd, dankzij echte betrokkenheid van iedereen! De mensen werden blij, dat was duidelijk te zien en zij gingen geïnspireerd naar huis, dat mocht ik vaak terughoren. Wat kan ik mij nog meer wensen, als organisator?


Oh ja, boeken verkopen natuurlijk.. omdat ik ook de auteur ben en de uitgever :+) Maar, ook daarover niets te klagen. Er zijn maar weinig mensen die geen eigen exemplaar van Het Boek in huis willen hebben. En een aantal willen het zelfs graag cadeau geven. Dat is pas leuk en mijn dank daarvoor is groot! 😛


In dit blogartikel zal ik enkele filmpjes en foto's delen, dan krijg je een beeld van deze superfijne samenstroming.


Geen zin om te lezen? De foto's en filmpjes (onderaan) kan ik je niet influisteren, maar ik heb wel een audio opname voor je gemaakt van deze Blog! Luister maar... of lees lekker door..:+)

Maar nu eerst: een introductie van mijn collega waterambassadeurs,

die hebben bijgedragen aan de co-creatie rond de boeklancering van

De Schoonheid van Water ~ goud van de toekomst!

GER KAPPERT

Ger kwam 15 jaar geleden in contact met het vitaliseren van water. Sindsdien heeft hij er zijn werk van gemaakt om mensen te informeren over vitale waterkwaliteit, ook in relatie tot micro-organismen. Zijn ervaringen in de praktijk bij particulieren en met tuinders, melkvee- en varkenshouders deelt hij met iedereen die er naar vraagt. Zijn passie heeft mijn eigen onderzoek gelanceerd, eind 2010.

BART LESCOUHIER

Collega waterveredelaar Bart Lescouhier, bekend als de Waterman in België, doet al vele jaren onafhankelijk onderzoek naar alle mogelijke manieren van water zuiveren en vitaliseren. Hij zoekt graag uit welk water het beste bij iemand past en heeft mij geleerd hoe dat werkt. Super dat hij het mogelijk maakte om tijdens deze bijeenkomst in een Waterproeverij verschillende waters te kunnen proeven en ervaren. Let wel: allemaal op basis van gewoon leidingwater!

LI AN PHOA

Li An is initiator van Drinkable Rivers en Spring College. Ze is universitair docent en professioneel wandelaar. Zij creëert educatieve ervaringen in de buitenlucht (zoals de Wild Water workshop in Oostenrijk, die ik mocht meemaken) en ook innovatieve landschapsprojecten. Een van haar huidige projecten is Drinkbare Maas, omdat de drinkbaarheid van onze rivieren een indicator is van gezond leven, in onze maatschappij en cultuur.

GERRIT HOUTSCHILD

Gerrit is niet alleen een bewonderaar van maar vooral een verwonderaar over alles wat om ons heen leeft en groeit. Hij kan al blij worden van het zien van het kleinste waterdruppeltje en dit verschijnt zichtbaar in de uitstraling van zijn wonderschone foto’s. Ook Gerrit is begonnen met het organiseren van wandelingen in de natuur, met het oog op te ontdekken schoonheid in de ruimtetijd.

CARLA DE NIJS

Carla gaat tegenwoordig voor die Culinaire Click, waardoor vernieuwende verbindingen ontstaan, vooral tussen de horeca en de zorg. Al sinds eind jaren ’80 wordt zij gedreven door de ambitie onze maaltijden te verbinden met emoties van vroeger en een 'wow' beleving 'now'. Samen verzorgden wij een verrassende culinaire waterervaring: ook door het accent te leggen op ingrediënten die gedroogd zijn, dus juist waterloos!

FRANK COLLARIS

Een inspirerende kennismaking met het innovatieve werk van Frank de uitvinder, vrijdenker en maatschappelijk betrokken ondernemer, die al 11 jaar het water onderzoekt op ware potentie. Hij deelde zijn inzichten rond zijn nieuwste werk in waterzuivering en dit belooft veel goeds voor de toekomstige schoonheid van ons water.

FERNANDO LOBO

Grote vriend en kunstenaar Fernando tekent en schildert al vanaf zijn jongste jaren aan de kust van de Atlantische Oceaan. Alle elementen die zijn geboorteland zo bijzonder maken, de zee, de warmte, de kleuren en vormen, zijn dan ook waarneembaar in zijn aquarellen, zij het abstract. Een aantal van zijn schitterende kosmische portretten in aquarel, tref je aan in Het Boek, dat tevens een prachtig staaltje is van zijn vakmanschap als boekenmaker.


MARTINE NIJENHUIS

Martine is musicus met hart en ziel. Het programma werd door haar prachtig afgerond, door ons te laten meegenieten van een voorproefje uit haar multimediale voorstelling Living Water. Met haar viool bespeelt zij de helende kracht van water en zij voert je mee op een stroom van watergeluiden en ontroerende muziek. Zij maakt er een complete zintuiglijke ervaring van met waterbeelden van de betoverende schoonheid van water.


Om het verhaal compleet te maken droegen ook FLORIAN DE CLERCQ en DAAN DE DE CLERCQ, namens De Olmenhorst en vanuit persoonlijke betrokkenheid, warmhartig bij aan dit feest. Dit biologisch werkende bedrijf maakt werk van het optimaliseren van de waterkwaliteit in de fruitgaarden en is een lichtend voorbeeld door het verduurzamen van waterconsumptie, want zij zijn voorloper in het schenken van (ultra zuiver en vitaal) lokaal geproduceerd drinkwater, in plaats van flessenwater!


Tot zover wat ik je kan vertellen over de boeklancering, waar ik met heel veel plezier op terug kijk.


Omdat ik zelf niet in staat was om te fotograferen of filmen, ben ik heel blij met het materiaal dat ik heb ontvangen: foto's van Li An, filmpjes door Frank Bonte en de professionele shots door Joost Pleune, die nog verwerkt zullen worden in een boekteaser.


Hier kun je meekijken naar:

De opening door Ger Kappert


De presentatie van Frank Collaris


graag tot de volgende ontmoeting en

heb je vragen, die zijn heel welkom!0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

EM