• Giovanna Gomersbach

Opmerkelijk artikel

Bijgewerkt op: 30 okt 2020

Niet alleen de samenwerking met het bedrijf Opmeer papier pixels projecten is opmerkelijk te noemen. Zij geven sinds kort ook een eigen magazine uit, genaamd Opmerkelijk. In de januari 2019 uitgave staat een artikel over Het Drukwerk De Schoonheid van Water ~ goud van de toekomst, dat zij hebben verzorgd.


Verzorgd is ook weer precies het juiste woord dat is associeer met het samenwerkingsproces dat ik heb ervaren: van offerte tot en met de aflevering, heel persoonlijk en betrokken allemaal!


Om te noemen: achter in het boek is een pagina gereserveerd voor directeur Boy Opmeer en daar heeft hij beschreven hoe met water wordt omgegaan in hun productiebedrijf. Zij hebben circulair denken en duurzaam werken hoog in het vaandel en dat vond ik als auteur en uitgever van het Boek natuurlijk heel relevant.


Mijn contactpersoon Irene van den Bosch heeft zich sinds de eerste offerte aanvraag als heel betrokken laten kennen, door alles persoonlijk vanuit Den Haag naar Haarlem te komen brengen: de offerte, de drukproeven, de boeken, het magazine.. Zij verscheen zelfs met een prachtig boeket bloemen bij de boeklancering. Ik moet zeggen, deze manier van werken is niet alleen heel prettig, het is ook effectief. Ik had helemaal geen behoefte of zin om nog te gaan shoppen in het rond!


Als klap op de vuurpijl kwam zij naar mijn huis met het januari 2019 nummer van Opmerkelijk + een mooie fles wijn om mij te bedanken voor mijn medewerking aan het artikel + een gigantische kalender vol natuurfoto's van de wilde hond!


Wat ik ook kan waarderen is dat Alexia Stins, de redacteur van Opmerkelijk de moeite heeft genomen om zelf de highlights te kiezen uit Het Boek en dat zij op basis daarvan het artikel heeft geschreven, zelfs met passende graphics erbij. De gekozen passages zijn uit Het Boek overgenomen, daardoor is het geen recensie, maar wordt toch weergegeven wat zij als essentieel heeft opgepikt.


Het artikel en die passages zal ik hier delen, want mijn foto's van het magazine artikel lezen niet zo lekker online. Zo krijg je gelijk een mooi beeld van waar de hoofdstukken over gaan:


Als foodprofessional heeft Giovanna Gomersbach al jaren haar focus op gezondheid en vitaliteit, waarbij zij de kwaliteit van voeding onlosmakelijk verbindt met puurheid en natuurlijke bronnen. Zo kwam zij in 2010 in aanraking met ‘gevitaliseerd water’. Voor Giovanna de trigger om zich grondig te verdiepen in het fenomeen water. Sinds 2017 maakt zij zich sterk om middels waterveredeling onze voeding naar een nieuw niveau te tillen.


Daarnaast heeft zij tijdens haar zeven jaar durende waterstudie de schoonheid van water in al haar facetten leren kennen, van wetenschappelijke onderzoeken tot ongrijpbare mysteries.


Goud van de toekomst

We kunnen er niet omheen: op onze blauwe planeet speelt water overduidelijk een centrale rol. Het is een essentieel ingrediënt voor leven. Zowel wij mensen als ons voedsel bestaan net als de aarde voor het overgrote deel uit water. Giovanna Gomersbach is ervan overtuigd dat wij met waterveredeling - water zuiveren, herstructureren en verrijken op energetisch niveau - ons drinkwater lekkerder en gezonder maken en onze waterconsumptie kunnen verduurzamen.


Als ondernemer heeft ze daarom Nieuw Water opgericht, om met name de foodprofessionals en welzijnssector te bedienen, maar ook de agrarische sector en particulieren. Als universeel mens strijdt zij ervoor dat water op juiste waarde wordt geschat, met het oog op een gezonde en duurzame toekomst. Onder het passende pseudoniem Giovanna Universalis heeft zij haar wateronderzoek dan ook afgerond met de lijvige uitgave De Schoonheid van Water - Goud van de toekomst. Dit 468 pagina’s tellende boekwerk beschrijft haar ontdekkingsreis naar water in relatie tot welzijn, mysterie, universum en waterveredeling. We lichten hier een tipje van de sluier, door van ieder thema een passage uit haar kunstzinnige boek te citeren.


“Natuurlijk water is onze bron en het is in alle opzichten kostbaar. Het is voor mij belangrijk geworden, dat zoveel mogelijk mensen weten, dat wij kunnen kiezen voor een verantwoorde omgang met ons water. Ook omdat we moeten zorgen dat wij (blijven) beschikken over voldoende zuiver water, voor onze persoonlijke en de planetaire gezondheid. Hoe mooi is het wanneer wij dit moeten gaan willen, van binnenuit.” 

Water & Welzijn

Water is essentieel in reiniging, ontgifting, hydratatie, lichamelijke vloeisto en als bloed, lymfevocht en celvloeistof. Een tekort aan puur water in je lijf, helaas een algemeen verschijnsel, leidt tot een permanente stressreactie in het lichaam. Dit vormt ook een directe aanleiding tot te veel eten. Ik benadruk nog maar een keer, dat trek en hongergevoel vaak een teken zijn van dorst.


Verzadig daarom eerst je water behoefte, zodat je niet naar andere middelen taalt om je goed te voelen.”Water & Mysterie

“Wat schetst de verbazing, wanneer blijkt dat de mooiste mystieke uitingen van water tevoorschijn komen via de kristalvorming in water, gefotografeerd in een laboratorium. IJskristallen, sneeuwvlokken en opgedroogde druppels blijken uniek. Bovendien laten de verbijsterende, wetenschappelijke (methodisch vastgelegde) foto’s van Masaru Emoto zien hoe gevoelig water is voor frequenties.


Zo gevoelig dat het de informatie in de frequenties zelfs op afstand kan oppikken en vervolgens ook kan vasthouden. Dit is zichtbaar in de mate van kristallisatie en vooral in de verfijning van de structuur daarvan. Hoe mooier - ofwel liefdevoller - de intentie /gedachte/ frequentie, hoe georganiseerder, complexer en prachtiger de kristalvorming blijkt te zijn!”


Water & universum

“De opwarming van de aarde en met name van het water, is een levensbelangrijk verschijnsel. Daarnaast is er het fascinerende en invloedrijke lichtspectrum. Dit spectrum is opgebouwd uit een scala aan frequenties. Dat dit ‘frequentie gegeven’ geldt voor al het aardse, mocht onmiskenbaar duidelijk worden door mijn wateronderzoek.


Nu we weten dat water altijd en overal is, in combinatie met hoe gevoelig water is voor - de kwaliteit van - deze frequenties, is het logisch om onszelf en het leven holistisch te benaderen. Hierbij zeg ik met opzet niet ‘vanuit een holistisch standpunt’, want daarmee plaats ik mijzelf en ons als mensen, als toeschouwers buiten het geheel.”


Waterveredeling

“Water blijkt een levend medium te zijn in natuurlijke processen en bovendien een vermogen en geheugen te hebben om informatie op nemen uit de omgeving en dit op te slaan. Hierdoor ontstaat er een verschil tussen water in de natuurlijke, oorspronkelijke toestand en (leiding) water, dat onder andere chemisch behandeld is, opgeslagen is in reservoirs en is vervoerd via een buizensysteem.


De afgelopen decennia zijn inzichten, technieken en apparaten ontwikkeld die de kwaliteit van het water op uiteenlopende manieren beïnvloeden. Waterveredeling zet een selectie daarvan in om de natuurlijke vermogens van water te herstellen en te versterken. Vanuit het bewustzijn dat wij niet alleen door water worden beïnvloed, maar dat wij het water ook (kunnen) beïnvloeden.”


Meer info over waterveredeling? Of interesse in (een sneak preview van) het boek ‘De Schoonheid van Water - Goud van de toekomst’? Lees verder op www.nieuwwater.nl (voor profs) en www.nieuwwaterwinkel.nl (voor particulieren)


Door: Alexia Stins


Dank voor deze speciale aandacht en de graphics, mensen van Opmeer!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

EM